O nama

Zagrebački abrazivi d.o.o. jedino je poduzeće u Hrvatskoj i regiji koje proizvodi fleksibilne brusne materijale u jumbo rolama. Osim pogona proizvodnje u Dugom Selu se nalazi i pogon konfekcije (dorade) fleksibilnih brusnih proizvoda. Zauzimamo značajnu poziciju na hrvatskom i tržištu BiH, a posredstvom naših partnera prisutni smo u Italiji i Austriji.

Pod ovim imenom poduzeće djeluje od rujna 2005.g., a nasljednik je Zagrebačke industrije abraziva. Linija za kontinuirani proces proizvodnje fleksibilnih abraziva instalirana je daleke 1934. odine u okviru poduzeća ANTUN RES u Zagrebu, slijedeći suvremena tehnološka načela i dostignuća, a tijekom godina doživjela je inovativne rekonstrukcije, proširenje kapaciteta i unaprjeđenje proizvodnih procesa.

Duga sedamdesetogodišnja tradicija proizvodnje abrazivnih proizvoda manifestira se u bogatom proizvodnom programu koji zadovoljava široke potrebe naših kupaca. Naši proizvodi se koriste u svakodnevnom životu i industrijskom sektoru, kako za ručna brušenja i amaterske potrebe, tako i na velikim industrijskim brusilicama. Glavna im je namjena površinska obrada (ravnanje, brušenje, zaglađivanje) različitih vrsta materijala (drvo, metali, plastični materijali, boja, lak, koža, guma).

Osim vlastite proizvodnje, aktivnost našeg poduzeća obuhvaća preradu i doradu te konfekcioniranje uvezene robe. Uz standardne konfekcijske oblike, vršimo i konfekcioniranje po narudžbi iz vlastitih materijala ili materijala naručitelja u roku 48 sati.

Zanimljivosti

Brusni papir koristio se i kao slikarska podloga pa je tako i Joan Miro, poznati slikar, u želji da napusti klasične slikarske metode, neke od svojih djela napravio na brusnom papiru.